Természetbúvár Klubunk 2008. augusztus 29-én alakult Pázmándon a Természet- és Vadvédelmi Központban.

2011-ben csatlakoztunk Jane Goodall által szervezett Gyökerek és Rügyek Mozgalomhoz, majd 2012-ben szülői kérésre elindítottuk a TB-Klub előkészítőjét is: az erdei ovinkat, ahol megalapozzuk a gyermekek természetszeretetét és életben tartjuk természetes kíváncsiságukat, hogy aztán iskolába kerülve a Természetbúvár Klub csapatát erősítsék.

Az eredetileg helyi kisiskolásoknak (7-12 éveseknek) indított klubprogram az igényekhez igazodva változott, ma már az egész tókörnyékről jönnek hozzánk. Az eltelt évek során 2 csapatnyi gyermek „repült ki” szárnyaink alól, az első kis természetbúvárok mára már felnőttek, többen közülük a felsőoktatásban is természettudományi szakokon folytatják tanulmányaikat.

Valljuk, hogy a természetről igazából csak a természetben lehet érdekesen, maradandó élményt nyújtva tanulni. Ezért kéthetente megtartásra kerülő foglalkozásaink nagy részét „terepen” kirándulva tartjuk, miközben – az iskolai tananyagot kiegészítve – megismertetjük a gyerekeket hazánk növény és állatvilágával, az élővilágot működtető összefüggésekkel, bepillantást nyerhetnek a vadbiológusok, erdészek, vadgazdálkodási szakemberek munkájába. Programjainkat rugalmasan igazítjuk az aktuális időjárási viszonyokhoz és a természet működéséhez. Sokat kirándulunk, természetvédelmi versenyeken, környezet-takarítási akciókban és faültetésekben veszünk részt. Rossz időben versenyekre készülünk, filmeket nézünk. Az iskolai szünetekben természetbúvár-, vadbiológus- és vadásztáborokban találkozunk. Cél, hogy a gyerekek megismerjék környezetük élővilágát, a különböző életközösségek működését, a természetre ható emberi tevékenységek következményeit. Hiszen felnőve vigyázni csak arra tudnak, amit ismernek. Szeretnénk elérni, hogy egymásra és környezetükre odafigyelő emberekké váljanak, tiszteljék a Föld többi élőlényét, és lehetőleg majd a természettudományok területén folytassák tanulmányaikat.

A foglalkozások tervezett időpontjai 2017-ben:

Január 13. és 27., február 10. és 24., március 10. és 24., április 14. és 28., május 12. és 26., június 9. és 23. (péntek délután 16.00-18.00)

Tagdíj: 2.000,- Ft/hó/gyermek

  

 

Természetbúvár Klub Tábor

Kifejezetten a Természetbúvár Klubba rendszeresen járó és a legnagyobb erdei ovisok részére rendezett évzáró táborunk, mely júniusban kerül megtartásra (programja kidolgozás alatt).

Kirándulunk, bogarászunk, madarászunk, barlangászunk, strandolunk – egyszóval nem unatkozunk és maradandó élményekkel alapozzuk meg mindenki nyaralását.

 

Természetbúvár Napostábor iskolai szünetekben

Azon természetszerető kisiskolásoknak, akik valamilyen okból nem tudnak a meghirdetett nyári és őszi táborainkban (kaland, vadász, természetbúvár, tókerülő) részt venni, viszont nagyon szeretnének hasonló élményekhez jutni, lehetőséget biztosítunk arra, hogy az iskolai szünetekben akár csak 1-1 napra is eljöjjenek hozzánk, s részt vegyenek programjainkon. Így gyakorlatilag 1 napos „minitáborban”, 8.00-16.00 óra között minőségi kikapcsolódást biztosítunk nekik is.

Ár: 5.000,- Ft/nap/gyermek

Időpontok 2017-ben:

Tavaszi szünetben: április 13., 14., 18-án 08-16.00 óra között.

Nyári szünetben: június 19. és augusztus 31. között minimum egy héttel előbb egyeztetett időpontban.

Jelentkezés a gyermek adatainak megadásával írásban az info@zoldkozpont.hu e-mail címen.